Heb jij al een slowjuicer op je aanrecht staan? Of maak je je sapjes met een blender of staafmixer? Juicing is helemaal in omdat je met het glaasje sap in één keer een heleboel waardevolle vitamines en mineralen binnen krijgt.

Sapcentrifuge
Om groente- of fruitsap te maken kun je een staafmixer of blender gebruiken. Je moet je groenten en fruit dan wel goed schillen en schoonmaken en je krijgt een wat dikkere vloeistof omdat alle vezels bewaard blijven. Je kunt ook een sapcentrifuge gebruiken waar je bijvoorbeeld stukken appel met klokhuis en al in kunt werpen.

Slowjuicer
Maak je serieus werk van het juicen, koop dan een (weliswaar prijzige) slowjuicer. Dit apparaat zorgt ervoor dat er meer gezonde stoffen bewaard blijven omdat het sap langzaam vrij komt en niet wordt verhit. Alle vloeistof wordt uit de vrucht of de groente geperst en er blijft alleen een droge pulp achter in het apparaat.

juicing Welke groenten?
Je kunt alle groenten gebruiken die je ook rauw kunt eten, zoals spinazie, bleekselderij, alle slasoorten, wortels, courgette, venkel, komkommer, bieten en snijbiet. Ook kruiden als peterselie, korianderblad, munt, citroenmelisse en basilicum kun je in je sapjes toepassen.Combineer niet te veel smaken maar begin eenvoudig. Een veelgebruikte combinatie is spinazie met bleekselderij, komkommer en appel.

Fruit
Door fruit aan je sapje toe te voegen, maak je de smaak wat zoeter en daardoor gemakkelijker. Afhankelijk van het seizoen kunnen dat aardbeien zijn of rijpe peren. Van bessen kun je ook sapjes maken, maar bessen zijn meestal vrij zuur. Combineer ze met aardbeien of banaan voor een zachtere smaak. Een scheutje limoen- of citroensap maakt het drankje lekker zomers fris.

Anderen lezen ook:  Recept hartige speltmuffins met tomaten en fetakaas

Tip
Geef je groentesapje extra pit door een stukje verse gember toe te voegen!