In augustus zaai je groenbemesters, die je perceeltje bedekken met levende planten en op die manier onkruidgroei beperken maar ook voor stikstof (N) zorgen in de bodem. Er zijn soorten bekend die de winter overleven en er zijn soorten die niet winterhard zijn maar dus wel de bodem beschermen door het loof dat na enkele nachten vorst tegen de vlakte gaat. Wil je groenbemesters die voor kleur zorgen in de tuin, zaai dan Phacelia. Phacelia is een soort die bloeit met blauwe en paarse bloemen, een ware trekpleister voor hommels, bijen en zelfs vlinders. Zaaien vanaf april tot eind augustus.

  • Lupine: een plant uit de siertuin die het ook als groenbemester uitstekend doet. Zaaien vanaf april tot eind augustus.
  • Winterrogge: een winterharde variant die je moestuin gedurende de winter bedekt. Zaaien vanaf eind augustus tot oktober.

WIST JE DAT?
Groenbemesters halen stikstof uit de lucht om die in de grond af te scheiden. De Rhizobium bacterie zorgt ervoor dat er – bij vlinderbloemigen – witte bolletjes op de wortels worden gevormd.

Anderen lezen ook:  Zaaigrond versus potgrond